Forum muzyczne wROCK.pl

Koncerty i imprezy - 20.06.08. CO.IN.

deprim - 2008-06-02, 14:28
: Temat postu: 20.06.08. CO.IN.
Psycho napisał/a:

SELF - DESTRUCTION [LIVE]
30 maj 2008 (piątek)

Ostatnia impreza z cyklu SD przed wakacjami z koncertami...

A jednak nie.

20.06.2008. na Self-Destruction zagra CO.IN.

Zagramy sami, (to info głównie dla spóźnialskich).

Wstęp, jak zwykle 5 zł, godzina 20:00 to początek imprezy. O której koncert, to się dopiero okaże.

Koncert w Waszym i naszym ulubionym klubie, nic dodać nic ująć, do zobaczenia. Powiedzcie znajomym - może to bowiem być ostatni koncert przed dłuuugą przerwą.
Dale Cooper - 2008-06-02, 18:01
:
No trza być. Innego wyjścia nie ma. Chwila wytchnienia w ^*%*^(*%$# sesji.
Psycho - 2008-06-03, 09:00
:
hehe. nie będzie koncertu tylko sztuka, więc chyba się nie pomyliłem :p
Yaga - 2008-06-03, 10:48
:
Dale Cooper napisał/a:
No trza być. Innego wyjścia nie ma. Chwila wytchnienia w ^*%*^(*%$# sesji.

Hahahah kto ma sesje, ten ma sesje :P Czas te studia konczyc chyba, co?? ;)
USAGI - 2008-06-04, 22:40
:
hmmm zapowiada się miesiąc bogaty w same fajne koncerty :D
Pstry - 2008-06-09, 10:26
: Temat postu: Re: 20.06.08. CO.IN.
deprim napisał/a:

Zagramy sami, (to info głównie dla spóźnialskich).

Witam!
Czy jest opcja zagrać z Wami? Mamy w ko?cu wokala :) (wrócił stary).
Tu można posłuchac co gramy -> myspace
Jeszcze jedna kapelka moglaby zagrać jeśli dałoby rade:
MAIGRA

Byłoby miło zagrać razem.
mychalyna - 2008-06-09, 19:33
:
niestety nie ponieważ ja saportuje co.in. na flecie .... sory-y ale liczy się tylko to żeby przyszło dużo ludzi, a ja mam najwięcej fanów we wrocławiu więc... przykro mi.
:-P
Pstry - 2008-06-10, 09:14
:
mychalyna napisał/a:
niestety nie ponieważ ja saportuje co.in. na flecie .... sory-y ale liczy się tylko to żeby przyszło dużo ludzi, a ja mam najwięcej fanów we wrocławiu więc... przykro mi.
:-P

No chłopaki zgodzili się, żebyśmy zagrali przed nimi :) więc zapraszam:

Psycho - 2008-06-10, 10:11
:
Pstry napisał/a:
No chłopaki zgodzili się, żebyśmy zagrali przed nimi więc zapraszam:
czy to info jest potwierdzone? ciekawie... :evil:
mychalyna - 2008-06-10, 12:27
:
Pstry napisał/a:
No chłopaki zgodzili się, żebyśmy zagrali przed nimi :) więc zapraszam]

foch. :hamster_ban:

Psycho napisał/a:

zły psycho, będzie wojna :D
Yaga - 2008-06-10, 12:35
:
Ja sie moge dolaczyc do Michaliny i zagrac na grzebieniu!
mychalyna - 2008-06-10, 13:47
:
i co? może ja teraz z yagą mamy skrócić swojego seta do 20 minut ?! to jest jakiś obłęd...
Yaga - 2008-06-10, 13:50
:
Bezczelnosc! Mnie sie nie odmawia! I nie przerywa!!!!!
Pstry - 2008-06-10, 14:03
:
Psycho napisał/a:
Pstry napisał/a:
No chłopaki zgodzili się, żebyśmy zagrali przed nimi więc zapraszam:

to wszystko działo się baaardzo szybko. Ok godziny 22... więc masz prawo nie wiedzieć :( mam nadzieję, że to nie jest to jakiś problem? WIęcej kapel więcej zabawy :)
Psycho - 2008-06-10, 14:59
:
nie, nie jest problem. ja nie stwarzam problemów. a czy miałem prawo nie wiedzieć... hmmm... oficjalnie dalej nic nie wiem :) no cóż zobaczymy co jeszcze się wydarzy... może przeczytam że ktoś jeszcze gra albo że to są koncerty organizowane przez kogoś a ja tylko gram po koncertach imprezę... paranoja... :-x
Jars - 2008-06-10, 15:17
:
Nie ma to jak załatwiać koncerty na forum - proponuję oficjalnie powiadomić prowadzącego imprezę oraz prezydenta miasta albo więcej patronatów ze ślicznym lśniącym, kolorowym logiem wrocka nie będzie : ) Zresztą newsa jeszcze nie ma jak zwykle : )

Ale jak będzie grał Filip (która to kapela?) to przychodzę na bank, tylko Mychalyna ma być dobrze nagłośniona tym razem a wizualizacje Co.In.a zapętlone 666 razy !!!
Pstry - 2008-06-10, 15:51
:
Jars napisał/a:
Nie ma to jak załatwiać koncerty na forum

oj nie nie nie nie :) koncert był załatwiony telefonicznie :)

Jars napisał/a:
Ale jak będzie grał Filip (która to kapela?) to przychodzę na bank, tylko Mychalyna ma być dobrze nagłośniona tym razem a wizualizacje Co.In.a zapętlone 666 razy !!!

Filip będzie grał, wielki kombak jest :) gra w kapeli The Sexpuder.
dzix_x - 2008-06-10, 16:33
:
z jednej strony mały nietakty ze organizator i pomysłodawca szanowny pan Psycho dowiaduje się na ko?cu. zakwiczy wam do mikrofonu za kare.
Z drugiej fajnie że powieje świeżością ze sceny.
A z mrocznej strony mocy głos mówi że faktycznie przydał by się selfik bez koncertu.tak aby odetchnąć [i aby sprawdzić czy ludzie przyjdą i zostaną do ko?ca].

ps. Pstry - ale macie brzydkie logo :hamster_evil:
Yaga - 2008-06-10, 16:40
:
Ty masz, Dziukusie, zboczenei zawodowe ;)

To gramy z Michalina, czy nie? Bo nie wiem, czy mam sobie ciuchy szykowac?!
USAGI - 2008-06-10, 17:02
:
bo wiesz Psycho... tak naprawdę to Ty grasz na tym koncercie z mychalynką i Yagą ale dowiesz się o tym dopiero w piątek w dniu koncertu jak o 22 napiszą o tym na forum używając telefonu z dostępem do internetu i przeglądarki D: swój instrument zawsze masz przy sobie więc ne masz się co martwić ,ze ne będziesz miał na czym grać jak się dowiesz przed samym wejściem na scenę ,ze grasz [;

no no, ne zdziwię się jak za miesiąc też będzie koncercik skoro nagle takie wzięcie się zrobiło :D

Dziku ne martw się, jeszcze trochę i będą wakacje i bez koncertowe SDNy to się i tak pewno pustki zobaczy jak ludzi gdzieś podle na wakacje wywieje /; Jak sierpniowy będzie w ostatni piątek miesiąc to i nawet żadnego wakacyjnego ne opuszczę :D

Swoją drogą ciekawe czy tym razem ludzie posiedzą dłużej czy znowu uciekną... grać w bierki po sieci ze znajomymi z Pakistanu o_O

p;
Yaga - 2008-06-10, 19:16
:
USAGI napisał/a:
swój instrument zawsze masz przy sobie więc ne masz się co martwić ,ze ne będziesz miał na czym grać jak się dowiesz przed samym wejściem na scenę ,ze grasz [;

Ale nieee, bo Michalina juz gra na fujarce, to Psycho nie moze!!!!

:hamster_dunno:
mychalyna - 2008-06-10, 21:37
:
Jars napisał/a:
tylko Mychalyna ma być dobrze nagłośniona tym razem

spokojnie, Dale jest moim akustykiem 8-)

LINK

:hamster_bigeyes:
Yaga - 2008-06-10, 21:54
:
:hamster_explain:
Ave Satan!!!!!!!!!!!!!
Dale Cooper - 2008-06-10, 22:23
:
WTF?!?! O_o
USAGI - 2008-06-10, 23:59
:
ej ale ten plakat to mnie zabił normalnie xD
hehehe xD
Kurcze, teraz to wszyscy przyjdą na Wasz występ a ne na zespoły :D :D :D
To jak już składacie banda to ja mogę grać na nerwach D: tylko muszę kogoś owych pozbawić i je na coś naciągnąć żeby się wygodniej grało xD albo udawać ,ze śpiewam p; tylko wtedy to wszyscy uciekną xDDD
Yaga - 2008-06-11, 08:34
:
spoko czoko, Czesiu. Nie cofniemy sie przed niczym ;)

A temu co sie znowu nie podoba?!?!?
mychalyna - 2008-06-11, 12:40
:
Yaga napisał/a:
A temu co sie znowu nie podoba?!?!?

on tak ma zawsze :-D
Dale Cooper - 2008-06-11, 12:47
:
Te szatanistka, se nie pozwalaj :P
Yaga - 2008-06-12, 23:18
:
Mam requesta:

http://youtube.com/watch?v=b6Gdg9hhOas

i bez gadania, ma poleciec, bo jak nie to sama wlacze :D Proszę :)

:hamster_bigeyes:
USAGI - 2008-06-17, 21:18
:
myhalyna , Yaga - czy Wasze instrumenty muzyczne już gotowe do koncertowania <: ?
Jak tam próby przed koncertowe <: ?? Macie już obcykane te najlepsze przeboje xD?
Yaga - 2008-06-18, 09:11
:
tak, zagramy hymn Związku Radzieckiego!

Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!

ha!
mychalyna - 2008-06-18, 11:51
:
zapraszam na rapcore night dzisiaj :> taki przed-selfowy :D
yaga pamiętaj żeby w piątek zwieźć cały sprzęt o 17:00 do liverpoola, będziemy jako pierwsze mieć próbe, gramy jako ostatnie, browarki mamy free i możemy wpisać po 50 osób od głowy na liste free-bramka 8-)
Kapral - 2008-06-21, 00:15
:
Sixpounderowi proponuję zmianę wokalisty :P
Maigra - świetne brzmienie basu :D
Yaga - 2008-06-21, 12:17
:
nie wiem co to za kapela grala jako druga, ale podobalo mi sie nawet :)
Pstry - 2008-06-21, 18:18
:
Kapral napisał/a:

a co takiego zrobił ten cham ? :)

Kapral napisał/a:
Maigra - świetne brzmienie basu :D

a no zajebioza
Yaga - 2008-06-21, 19:52
:
Ponawiam pytanie, kto gral jako drugi?? :)

Zadaje kolejne - Michalina, jak sie czujesz?? ^^
Cement - 2008-06-21, 20:53
:
dopiero mi bania zchodzi... ale było meeeega! :twisted:
Dale Cooper - 2008-06-21, 21:48
:
Yaga napisał/a:
Ponawiam pytanie, kto gral jako drugi?? :)

Sexpuder.
Kapral - 2008-06-22, 11:18
:
Pstry napisał/a:

a co takiego zrobił ten cham ? :)

Miał brzydką manierę 'kalifornizowania' momentów melodycznych linii wokalnej, przez co wszystko zaczynało brzmieć potwornie banalnie. Zespół ma potencjał, ale powinien sobie takiego bardziej southernowego wokalistę dobrać, a nie kogoś kto będzie miał ciągoty w kierunku takich dyrdymałów ;P

EDIT: Cement od kogo dostałeś z łokcia w nos, żeś się zalał posoką? :D
Yaga - 2008-06-22, 11:26
:
A mi sie podobalo :) Na poczatku tez troche si skrzywilam na dzwiek jego glosu, ale juz po 2 kawalku, przywyklam :)
Cement - 2008-06-22, 12:31
:
od Martwego, barkiem mnie uderzył barkiem....
może przegroda mi się nastawiła :P
Yaga - 2008-06-22, 13:31
:
Cement: Czesc, Jaga, to ja, Cement.

Jaga: No czesc, przeciez wiem :)

Cement: Taaaa? A ja cie widze pierwszy raz. Ale jak widzisz, poznałem.

:hamster_XD: :hamster_smoke:
Cement - 2008-06-22, 15:00
:
kiedyś zrobiłaś mi małego focha bo siedzialaś obok mnie i Cie nie poznałem... specjalnie przed koncertem na nk zdjecie zobaczyłem żeby mieć świerze informacje :P
Pstry - 2008-06-22, 16:07
:
aha bo myslalem, ze coś bardziej konkretnego zrobił. Bo jeżeli chodzi o manierę i styl śpiewania to raczej kwestia gustu :) a o gustach się nie rozmawia :)

pozdrawiam
USAGI - 2008-06-22, 20:21
:
Tak zupełnie szczerze to był to chyba najlepszy SDN na którym byłam ;D

Wychodzi na to ,ze sekret kryje się w godzinie >_> Koncerty zaczęły się o dziwo wcześnie, powiedziała bym ,ze o czasie ;P Dzięki czemu zakończyły się równie wcześnie, przed północą ;P Co spowodowało jeszcze większy mój szok a mianowicie po koncercie parkiet sam się zapełnił, ne trzeba było rozkręcać imprezy x] I kurcze no, impreza dzięki temu potrwała dłużej ^___^ Znaczy się dłużej ludzie zostali w klubie po koncercie i się bawili a ne ,ze znowu godzina po i już pusto bo sobie wszyscy poszli X_x tym razem było inaczej \^o^/ Oby tak częściej!

Owy SDn był wyjątkowy również (albo i przede wszystkim) pod względem zespołów a mianowicie moim zdaniem wszystkie trzy spisały sie na medal i zapodały kawałkiem dobrego brzmienia (: Miło było posłuchać (:
Najbardziej podobał mi się koncert Co.In. który pod względem zabawy wypadł lepiej niż ten w Firleju bo ludzie żywo się bawili a ne tylko stali i słuchali p; Szkoda tylko ,ze ne zagrali dłużej p; Czekam na więcej ^.^
Zawiodłam się jedynie wielce na występie głównej gwiazdy wieczoru a mianowicie mychalyna + Yaga + Psycho ne zagrali bo Yaga zapomniała grzebienie a wiadomo ,ze bez grzebienia cały występ traci sens więc ich koncert się ne odbył pozostawiając niedosyt i smutek w sercach ich wielkich fanów :< rozumie ,ze nadrobicie po wakacjach wielkim koncertem z fajerwerkami ;D
mychalyna - 2008-06-23, 09:12
:
spoko po wakacjach gramy na wyspie słodowej :D

Yaga napisał/a:
Michalina, jak sie czujesz?? ^^

ej właśnie... wierzyć mi się nie chce ale chyba zdobyłam nową moc teleportowania się :D bo wychodze sobie z łazienki liverpoolowej i nagle wchodze do mojego mieszkania, tam chyba jest jakiś peron 9 i ¾ xD
Yaga - 2008-06-23, 13:05
:
no z calym szacunkiem, ale ladnie poszalals w piatek :P
Kapral - 2008-06-23, 17:01
:
Pstry napisał/a:
aha bo myslalem, ze coś bardziej konkretnego zrobił. Bo jeżeli chodzi o manierę i styl śpiewania to raczej kwestia gustu :) a o gustach się nie rozmawia :)

pozdrawiam

No zrobił - był trochę zbyt drewniany na scenie. I ta tirowa czapeczka :/ :D .
Pstry - 2008-06-23, 17:47
:
aha, gdyby nie kalifornijski styl, tirowa czapeczka i drętwowawatowość to było by idealnie ;) ;)
Jars - 2008-06-23, 18:12
:
E tam miał swój styl pasujący do stylu zespołu i wg mnie wydarcie miał super i cała kapela zagrała bardzo dobrze, czepiasz się szczegółów. Ja wreszcie zobaczyłem porządne granie zahaczające o to, co ostatnio słucham, może więcej 'hitowych' zwlonie? podziału tempa by się przydało, ale oprócz tego naprawdę dobry koncert, wreszcie coś świeżego na wrocławskiej scenie.

Coin też na swoim poziomie, ogólnie nagłośnienie b. dobre - nie za głośno, wszystko bajerfull łącznie z niektórymi kawałkami podczas afterparty chociaż pierwsze 1,5 godziny same hity leciały których już nie mogę słuchać : )
deprim - 2008-06-24, 00:38
:
Ja natomiast jestem rozjebany frekwencją i reakcją ludzi, dawno tak fajnie mi się nie grało.

Sixpounder i Maigra po krótkim posłuchaniu - bardzo wysoki poziom instrumentalny, a muzyka po prostu nie moja. Za mało estrogenów zawiera, żeby mi serce szybciej biło :mrgreen:

Organizacyjnie było słabo, ale sorry, nie biorę tego na siebie i następnym razem nie będę się tłumaczył za innych, bo to nawet (jak się okazało) sensu nie ma. A mam dość roli policjanta, polityka i organizatora, bo jestem pieśniarzem.

Wielkie dzięki zespołom za dzielenie sceny, radości i smutków, spojrzenia miłe, i te spod byka.
Ogrooomne dzięki publice za radość spod sceny i sfinansowanie 20% wersji płytowej planu b.

Psychowi największe dzięki za całokształt.

F O T Y T U
nikt - 2008-06-24, 12:58
:
Kapral napisał/a:

przede wszystkim to proponuje zalatwic jakis bardziej kumatych akustykow i do knajpy i do obslugi jesli juz sa z zewnatrz

Jars napisał/a:
Coin też na swoim poziomie, ogólnie nagłośnienie b. dobre - nie za głośno

bylem chyba na innym koncercie.

Maigra sam bas i stopy przez 3 numery, gitar zero.
Sixpounder caly koncert wokale za glosne a Pstry w chorkach wybijal sie caly czas poza glowny wokal.. ale kij z tym skoro akustyk gluchy

po 3 numerze Co.In.a musialem wyjsc z kanajpy bo prawe ucho mi przestalo odbierac dzwieki a zaczelo syczec czyli bylo sporo za glosno

koncert udany mimo to, bo widze swiezy powiew we Wro i okolicach. pozdro dla ekipy z SSpeela
Pstry - 2008-06-24, 14:09
:
deprim napisał/a:
Ja natomiast jestem rozjebany frekwencją i reakcją ludzi, dawno tak fajnie mi się nie grało.

No my podobnie

Cytat:
Sixpounder i Maigra po krótkim posłuchaniu - bardzo wysoki poziom instrumentalny, a muzyka po prostu nie moja.

Coś innego słyszałem ;)

Cytat:
Organizacyjnie było słabo, ale sorry, nie biorę tego na siebie i następnym razem nie będę się tłumaczył za innych, bo to nawet (jak się okazało) sensu nie ma. A mam dość roli policjanta, polityka i organizatora, bo jestem pieśniarzem.

Organizacyjnie było fatalnie... niestety. Jak to zwykle bywa, każdy ma swoją wersję wydarze?. ?ycie... komfort grania był żaden, za równo psychiczny jak i techniczny. Szkoda. No, ale sko?czyło się szczęśliwie ;)

Cytat:
Wielkie dzięki zespołom za dzielenie sceny, radości i smutków, spojrzenia miłe, i te spod byka.

Nie będe się na forum rozdrabniał w szczegóły, ale ja jeszcze raz dziekuję za możliwość grania na tej imprezie. Zdołowany jestem atmosferą, no ale co zrobić, nie zawsze jest pięknie. Cieszę się, że przyczyniliśmy się w niewielkim stopniu do sfinalizowania wydania Waszej płyty. Powodzenia!
I miłych wakacji wszystkim życze. :)

P.S.
Chujne nagranie koncertu:
JUTUB
Yaga - 2008-06-24, 15:21
:
a czemu jestes zdolowany atmosfera?? :) Moim zdaniem bylo zajebiaszczo :)

Hyhyhyhy, domyslam sie - zalujesz, ze nie zobaczyles szczesliwego trio Michalina-Psycho-Jaga??? Spoko, nastepnym razem damy ci autograf ;)
Pstry - 2008-06-24, 15:37
:
Cytat:
a czemu jestes zdolowany atmosfera?? :) Moim zdaniem bylo zajebiaszczo :)

No publika była rewelacyjna, zdołowany byłem, tym że polaków nie ma na już na EURO ;)
Cytat:

Hyhyhyhy, domyslam sie - zalujesz, ze nie zobaczyles szczesliwego trio Michalina-Psycho-Jaga??? Spoko, nastepnym razem damy ci autograf ;)

byłbym wdzięczny ;)
mychalyna - 2008-06-24, 18:33
:
deprim napisał/a:
Organizacyjnie było słabo, ale sorry, nie biorę tego na siebie i następnym razem nie będę się tłumaczył za innych, bo to nawet (jak się okazało) sensu nie ma.

w gwoli uściślenia

nikt napisał/a:
po 3 numerze Co.In.a musialem wyjsc z kanajpy bo prawe ucho mi przestalo odbierac dzwieki a zaczelo syczec czyli bylo sporo za glosno

to nie byłeś na ostatniej spiral kiedy grala CANDIDA :hamster_dies:
Jars - 2008-06-24, 19:45
:
nikt napisał/a:

Jars napisał/a:
Coin też na swoim poziomie, ogólnie nagłośnienie b. dobre - nie za głośno

Może sobie wyrobiłem inną tolerancję, bo bywały selfy że ludzie przesuwali się wgłąb knajpy a koło kibli nie dało się rozmawiać Sam stałem też koło głośnika na CoInie i nawet dało radę - wiadomo, że dla tylu osób ci w tłumie też muszą słyszeć więc akurat wg mnie było w porządku.

Na Maigrze akustyk się dopiero rozkręcał : ) po prostu jak na możliwości Liverka wciąż uważam, że nagłośnienie było bardzo dobre. Zawsze wiadomo, że można było coś lepiej ustawić ale przy tych kolumnach, ustawianiu wszystkiego przed koncertem... (akustyka nie znam ale nie wszystko zależy od niego, na pewno się starał co potwierdzam po raz kolejny, w ko?cu nie wiadomo też ile dostaje a sądzę że to raczej marna kasa)

Organizacja nie była taka zła - może lekkie obsuwy, ale przecież co zespół to połowa sprzętu do wymiany, to nie jest profi koncercik za grubą kasę, żeby przerwa trwała 5 minut. Również przypomnę, że były Selfy, gdy koncerty ko?czyły się przed pierwszą a ci co przychodzili 'na ostatni zespół' trafiali na początek. A w rozkładaniu rekord Chaqmy wciąż nie pobity : )
Dale Cooper - 2008-06-24, 21:42
:
No właśnie. Człowiek przyzwyczajony, że impreza zaczyna się o 20.00, pierwsza kapela wchodzi o 21.30. A tu szok, 21.40, a druga kapela spakowana i wynosząca sprzęt :P
nikt - 2008-06-25, 10:55
:
mychalyna napisał/a:
to nie byłeś na ostatniej spiral kiedy grala CANDIDA :hamster_dies:

to ma byc jakies usprawiedliwienie?? wiesz na mayday jest jeszcze glosniej i co z tego??

Jars napisał/a:

Na Maigrze akustyk się dopiero rozkręcał : )

akustyk rozkrecac sie powinien od 16 czy 17 na probach bo wtedy jest jego czas. tym bardziej jesli dysponuje mixerem z mozliwoscia zapisu ustawien pod kazda kapele

Jars napisał/a:
akustyka nie znam ale nie wszystko zależy od niego, na pewno się starał co potwierdzam po raz kolejny, w ko?cu nie wiadomo też ile dostaje a sądzę że to raczej marna kasa)

a od kogo?? jesli nie potrafi czegos naglosnic bo ginie w calym miksie to przeciez on stoi przed scena i moze zasugerowac zmiane ustawien np. na piecach

a tego wywodu o kasie nie kumam. albo pracujesz i robisz to po co tam przyszedles albo zmien zawod. co to znaczy ze malo mu placa?? ze jak kapela mu dolozy z wlasnej kieszeni jeszcze 200zl za wieczor to bedzie 3 razy lepiej brzmiala na przodach??

nie po to chlopaki sie poca po kilka lat z robieniem materialu , graja proby zeby to zgrac i kupuja drogie graty zeby zabrzmiec zeby kolo sie potem zaslanial ze mu za malo zaplacili :/
Yaga - 2008-06-25, 11:49
:
No bo to jest takie typowo polskie ;) : za 100zl odwale kiche, za 1000 sie dodatkowo usmiechne, a jak mi zaplacicie 3 kafle, to moze dopiero wtedy zaczne pracowac. ;) hah :)
Poza tym, gdyby w koncu jakis akustyk pokazal sie z dobrej strony, zaczeto by go rozchwytywac i moglby zaczac podbijac stawki. Jak na moj gust.
bojan - 2008-06-25, 16:44
:
A to wrzuce swoje 3 i pol grosza w ten temt :D

O ile mi wiadomo grupa docelowa w tej materii to raczej kiepskie za malo niz wypasione za znacznie wiecej. Bo czy jesliby ten self wzbudzal brzmieniowo tylko ochy achy i zachwyty, tudziez jesli by go mieszano pod tym wzgledem z blotem przez czas caly - to czy mialo by to JAKIKOLWIEK wplyw na frekfencje na nastepnym? No mizerny raczej. Wiec skoro nie widac roznicy...
Inna rzecz, choc moze nie taka inna - ZTCW - akustyk swoich paczek nie przyniosl, raczej klub je zapewnil - to jednak bardzo mocno istotny element. I bardzo drogi. Albo calkiem tani. A skoro nie widac roznicy...

Bo moze nie wiecie o jakich kwotach rozmawiamy.
Sensowne paczki (gorka i bas, dodatkowo jakies monitory dla artystow) - od 10 000 PLN w gore.
Wzmacniacze do nich - od 5 000 PLN.
Mikser + efekty (bramki, komresory, EQ na sumie) - od 5 000 PLN.
Mikrofony - (stopa + werbel, wokal) - 1500 PLN.
DiBox Behringera dla basisty/basistki (zawsze, ku4wa, taki sam Behringer, ale dobry jest) - 210 PLN
plus cala sterta kabli, przelotek, rackow etc - od 1 500 PLN.

Ceny to rozsadne minimum za nowe graty wystarczajace do opedzenia selfa. (Wlasciwie ceny te zwiekszone sa o haracz na rzecz lumpow i nimi sie opiekujacych - tzn o podatek VAT na "urzeczywistnianie sprawiedliwosci spolecznej" - cyt. art. II konstytucji 3RP - ale to temat na inna opowiesc)

Strach trochu wyjezdzac (AAA!! koszty transportu! zapomnialbym, + akcyza i VAT na paliwie :D ) z tym wszystkim za mniej niz powiedzmy 10% wsadzonej kasiory. 2 300 PLN za Selfa dla samego akustyka? No dobra, 5%. 1150 ? nie rozsmieszajcie mnie, bo zaraz zawolam konkurencje, ktorej graty pamietaja Gierka, ale za to sa 30 razy tansi. Jak tu z tego przezyc, rozwijac sie itd? A jeden wypadek na polskich drogach i w pizdu! Ani kasy, ani sprzetu, ani zlecen, trzeba zaczac handlowac marchewka w warzywniaku.

Ciezko dobrze zrobic koncert za stawki glodowe, nikt skrzynki z gratami akustykom na leb nie zrzuca. Kupuje sie gowno i robi sie gowno za gowniane pieniadze bo nikt duzo placic za nic nie chce. A skoro nie widac roznicy...
Ale ja to rozumiem, grupa docelowa jaka jest taka jest i koniec.
Chociaz faktem jest, zem slyszal calkiem ladnie zrobiony koncert w livcu. Na trzech mikrofonach wlasnie :D

Inna bania, ze tam to faktycznie ciezko cos ukrecic. Zwlaszcza dobija mnie brak mozliwosci sciszenia talerzy, przez co wszystko jest w chooj za glosne w celu utrzymania rozsadnych proporcji. WIECEJ PLEXI NA SCENIE!! Madness tego problemu nie ma, ale tam to wiecej miejsca a i blachy troche wyzej niz uszy.

A i to wszystko przy zalozeniu, ze jest rowno i stroi. Czy ktokolwiek z tam wystepujacych w ogole stroi perkusje? A roznica w brzmieniu calosci potrafi byc zatrwazajaca.

No i nie zapominajmy o najwazniejszym - nigdy nie bedzie tak, ze nikt nie bedzie narzekal :-P
nikt - 2008-06-25, 18:50
:
bojan napisał/a:

Bo moze nie wiecie o jakich kwotach rozmawiamy.
Sensowne paczki (gorka i bas, dodatkowo jakies monitory dla artystow) - od 10 000 PLN w gore.
Wzmacniacze do nich - od 5 000 PLN.
Mikser + efekty (bramki, komresory, EQ na sumie) - od 5 000 PLN.
Mikrofony - (stopa + werbel, wokal) - 1500 PLN.
DiBox Behringera dla basisty/basistki (zawsze, ku4wa, taki sam Behringer, ale dobry jest) - 210 PLN
plus cala sterta kabli, przelotek, rackow etc - od 1 500 PLN.

i tak mozna do usranej sie liczyc.

ile kosztowaly same graty ktore kazdy z zespolow uzywal na tym selfie?? lekko mozna sie zdziwic

akustyk (a wlasciwie akustycy) to sprawa organizatorow i tego jak sie z nim dogadali w sprawie kasy ,a nie publiki ktorej czescia w tym przypadku bylem. ocenia, odbior tego co zaserwowali i w jaki sposob. Moim zdaniem naglosnienie bylo super jesli chodzi o sprzet, natomiast akustyk totalnie nie sluchal zespolow, przez polowe ich wystepow cos tam krecil ale nie za wiele to zmienialo, a na Co.In. bylo poprostu za glosno. i tyle

PS: nie dziala Ci link z sygnatury ;)
bojan - 2008-06-25, 19:37
:
aaa nieee, to ja tak tylko, mysli okolobranzowe. I owszem - z punktu widzenia publiki to mnie rowniez kal obchodzi ile co kosztowalo, liczy sie efekt koncowy.

PS: Bo teraz jest /hoaband , potem zmienie, dzieki.
Psycho - 2008-06-26, 08:24
:
z mojej strony dzięki wszystkim za przybycie i fajną zabawę... co do narzeka?...
1. kwestie organizacyjne i wynikające z tego zamieszanie mogę wyjaśnić na priv jeśli ktoś chce (na forum publicznym nie bardzo jest sens)
2. co do zespołów... nie wszystkie mi się w całości podobały z różnych powodów (każdemu mógłbym coś zarzucić). hehe, okazało się nawet, że zza krat nie wszystko widziałem :P co.in. - początek koncertu też dał mi po uszach , później było lepiej...
3. akustyk... to bardzo zawiła sprawa tego wieczoru :P generalnie nie znam się na nagłaśnianiu, ale wydaje mi się, że z tym człowiekiem można rozmawiać w sprawie ewentualnego brzmienia, głośności...
4. 1,5h 'hitów' na początek... w sumie też mnie to męczy, ale gdy ludzie ok północy (po koncertach) wychodzą, to lepiej coś znanego im puścić :P tak mi się wydaje...
5. pierd**** :P następne koncerty zaczynamy koło 20 :D to jefno z moich pozytywnych przemyśle? po tej imprezie

są jakieś fotki? :D
bojan - 2008-06-26, 14:26
:
Tak sobie pomyslalem, zeby nikt sobie nie pomyslal:
Nie krytykuje tego konkretnego koncertu, bo kompletnie nie mam do tego prawa. Pierwszy powod jest taki, ze sie oczywiscie spoznilem i bylem tylko na co.in, a drugi taki, ze przyzwyczajony do przeogromnych ilosci decybeli caly wystep smigalem w zatyczkach. I bogom dzieki, bo bym pewnie do dzisiaj nic nie slyszal (jak zawsze po selfie :/ )

A moje posty poprzednie to tak ogolnie bylo.

pozdro
Yaga - 2008-06-27, 08:40
:
a ja sie przyznam, ze w przeriwe przed Co.Inem poszlam pic i w rezultacie slyszalam tylko 2 ostatnie kawalki :P
mychalyna - 2008-07-01, 18:03
:
jesteś wierząca nie praktykująca :P xD