Forum muzyczne wROCK.pl
Nasze Miasto - Plac Staszica
nowik - 2008-09-29, 21:35
: Temat postu: Plac Staszica
Witam serdecznie,
Za jakis czas mam zamiar przeprowadzic sie do Wroclawia i chcialbym wynajac mieszkanie na Placu Staszica. Czy orientuje sie ktos jaka tam jest okolica? Chodzi mi konkretnie o bezpieczenstwo, czy spokojnie po zmroku mozna dojsc do domu itp. Slyszalem wiele wersji i dlatego postanowilem w koncu zadac to pytanie na forum aby w koncu dowiedziec sie jak to jest.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
nowik.
dzix_x - 2008-09-30, 11:35
:
nocą nie bywałem. ale z tego co pamietam to:
- nieźle zażulony park. pełno meneli.
- słabe oświetlenie wieczorem
- wiele biednych kamienic
po zmroku omijał bym park.
Jars - 2008-10-01, 18:55
:
Obecnie nie są to moje okolice, ale bywałem kiedyś u babci na Kleczkowskiej - dzielnica bardzo przecietna, stare miasto i te kamienice pelne znudzonej mlodziezy, zupenie inny klimat niz na osiedlach (gdzie przynajmniej jakies boiska sa). Nie słyszałem, zeby bylo niebezpiecznie, poniewaz Wro jest generalnie bezpieczny to przy zachowaniu zdrowego rozsadku nie martwilbym sie az tak. Niedaleko jest do Dworca Nadodrze, który najlepszej opini nie ma, ale na dworcu siedzieć nie będziesz : ) Okolica się lekko remontuje, może będzie lepiej.
W zaleznosci od twoich priorytetow, mozliwosci mieszkaniowych i dojazdu trzeba pojsc na kompromis. Meneli bywa w kazdym parku duzo, daleko od centrum nie jest, oswietlenia nie znam : ) Skrajnymi opiniami sie nie przejmuj i jak nie masz innego wyjscia, to ja bym sie przeprowadzil bo miasta Wrocław nie oddam za zadne inne : ) pod nosem masz CRK na Jagiello?czyka i hartkorowe koncerty. Zapraszamy.
nowik - 2008-10-01, 23:03
:
Ok, wielkie dzieki, przeprowadzam sie tam za tydzien i zobaczymy jak bedzie. Ale kumpel juz tam mieszka, a poniewaz wyglada dosyc prowokujaco (klimaciarz pełną gębą po prostu) i jeszcze nie oberwal to moze jednak nie bedzie tak zle. No coz, zobaczymy. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi.