Koncerty i imprezy - [13.12.2008] Koncert Illusion, Acid Drinkers, Hunter i Comy Jars - 2008-10-02, 13:28 : Temat postu: [13.12.2008] Koncert Illusion, Acid Drinkers, Hunter i Comy
Po dziewięciu latach nieobecności oraz mniejszych lub większych sukcesach, muzycy Illusion spotkają się ponownie aby zagrać dla Wrocławian w Hali Stulecia 13 grudnia 2008 na wspólnym koncercie razem z Acid Drinkers.
Tomasz "Lipa" Lipnicki, Wokalista Roku 2008 (uhonorowany Fryderykiem), znany obecnie z zespołu Lipali, pytany o powrót Illusion był zawsze sceptycznie nastawiony do tego typu wydarze?. Mimo tego reaktywacyjny koncert z Acid Drinkers z pewnością cieszy licznych fanów gda?skiego zespołu - był to jeden z bardziej nowatorskich zespołów lat 90 w Polsce. Utwór Nóż jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych rockowych kawałków a przesłania Illusion są aktualne do dziś.
13 grudia 2008, Hala Stulecia Wrocław
Illusion (obecnie lipali.hardzone.pl)
Acid Drinkers (www.acid-drinkers.com/)
bilety oraz szczegóły zostaną podane wkrótce. stemp - 2008-10-02, 17:07 :
no na illusion jeszcze nie bylem hurra Jars - 2008-10-02, 18:15 :
Trzeba czekać na jakieś oficjalne potwierdzenie, ciekawe czy ma to coś wspólnego z historyczną w Polsce datą 13 grudnia, ale dla tych 2 zaprzyjaźnonych zespołów pewnie niekoniecznie. Jak info się po Polsce rozprzestrzeni to chętnych na koncert może być sporo. Dobrze więc, że Hala Stulecia, supporty inne też pewnie zawitają. Dale Cooper - 2008-10-02, 22:14 :
Ku*wa to jest news roku siKOra - 2008-10-03, 20:42 :
...z tego co mi jest wiadome to Lipa potwierdza na 90% ze koncert odbedzie się ale chyba (NIESTETY) bez Jerryego:(
aha i to nie jest reaktywacja mychalyna - 2008-10-04, 21:50 :
łee, to nie ide nikt - 2008-10-06, 21:27 :
dla mnie to nie jest news roku. to news ostatnich moich 25 lat Yaga - 2008-10-07, 13:32 :
ojojoj, toz trzeba sie chyba wybrac!!!! d0ti - 2008-10-15, 21:36 :
a ja juz mam bilety prawie ;] aja ja jaj ;] Jars - 2008-10-16, 16:26 :
Bilety można kupić tutaj: http://www.eventim.pl/por...erformance.htmlza??s - 2008-10-16, 22:06 :
2 bileciory zasiadły Jars - 2008-10-20, 17:58 :
Do grona zespołów, które zagrają 13 grudnia we wrocławskiej HALI STULECIA,
dołączyła COMA.
Mi tam rybka, ale dłużej się będzie czekać na Illusion : ) Dale Cooper - 2008-10-21, 11:31 :
Hunter też? oO siKOra - 2008-11-13, 23:57 :
wiadomość z ostatniej chwili:)
13.12.08 Hala stulecia-CLoN,Coma,Hunter,Acid Drinkers,ILLUSION:) Szatanistka - 2008-11-16, 19:55 :
Dopiero się zarejestrowałam, a tu taka pozytywna niespodzianka Na pewno się wybiorę mychalyna - 2008-11-17, 00:55 :
no bardzo pozytywna też miłą niespodzianką dla mnie było że Clon gra na jednej scenie tego dnia z taką historią jak Illusion
(tak, nobo chyba niespodzianką nie był sam fakt że illusion gra we wro? o tym się trąbi już od początku października ) Jars - 2008-12-09, 14:18 :
Info prasowe:
Ko?czą się już bilety na jedyny koncert zespołu ILLUSION, który odbędzie
się już 13 grudnia we Wrocławiu. Osoby spoza
Wrocławia, które do tej pory nie kupiły biletów mogą zrobić rezerwację
pisząc na bilety@o2.pl. Bilety w cenie
przedsprzedaży do odbioru przed koncertem.
Zmieniła się natomiast godzina spotkazia zespołu ILLUSION z fanami. Odbędzie
się ono 12 grudnia o godzinie 18.00 we wrocławskim Empiku Megastore (
Rynek).
Rozwiewając wszelkie wątpliwości oświadczamy, że na koncercie z pewnością
zagra zespół Acid Drinkers. mychalyna - 2008-12-10, 14:42 :
bardzo mnie to zastanawia, że AD zagra, no tak.... podejrzewam że Titus trzyma na tym swe łapska, to dziwne, że kapela nie odwołała swojego koncertu, aż tak strasznie im zależy żeby zagrać przed illusion ?? i co on powie ? "Olass to dla ciebie" ?? ludzie powinni ich wygwizdać, to jest brak okazania szacunku dla swojego kolegi, takie jest moje zdanie dzix_x - 2008-12-10, 16:26 :
a pierdzielisz michalina. Olass by pewnie chciał zeby grali dalej a nie siedzieli na dupie. mozesz sobie stać tam i gwizdać ale w ten sposob sama pokażesz brak szacunku dla tej pewnie niełatwej decyzji. Dale Cooper - 2008-12-10, 22:21 :
Dlaczego zagranie koncertu jest brakiem szacunku? mychalyna - 2008-12-11, 00:08 :
ciężko mi uwierzyć w to co napisaliście teraz, jestem w lekki szoku no ale dobra. każdy ma w ko?cu swoje zdanie, a moja argumentacja jest taka
powaga sytuacji - żałoba - ile minęło od śmierci Olassa? nie całe dwa tygodnie? gadanie że przedstawienie musi dalej trwać to pieprzenie menelstwa dla którego zespół (i muzyka) to lider trząchający czupryną na scenie.
dzix_x napisał/a:
Olass by pewnie chciał zeby grali dalej a nie siedzieli na dupie.
JASNE - Olass gdyby mu szklana kula powiedzala:" umrzesz jutro chlopie" powiedzialby spokojnie do kolegow z zespolu :" grajcie dalej, nie przerywajcie trasy!"
skąd wiecie czego by chciał Olass? wkurza mnie takie gadanie, nie ma teraz co się mądrzyć
koncert rockowy to rozrywka - jak sobie wyobrażacie fanów AD? że będą świetnie się bawić? wyjdzie Acid, to Titus powie: "kochamy Cie Olass, tesknimy, zobacz teraz zatanczymy dla ciebie POGO pod sceną, akustyk! wiecej gitary w odsluch! i wiecej wszystkiego na przedzie , dopierdolmy solidnie, za naszego kolege!"
za wcześnie na koncert w hołdzie zmarłemu koledze, realizują plan koncertowy jakby nigdy nic.
Dale Cooper napisał/a:
Dlaczego zagranie koncertu jest brakiem szacunku?
Problem (tzn według mnie to jest problem) polega na tym, że patrzycie na artyste tylko przez pryzmat jego show, a to jest przede wszystkim człowiek, nie ma tutaj zadnego zasraego "show must go on" w chwile po jego tragicznym odejsciu, umarł człowiek, a dopiero potem gitarzysta Acidów. I granie koncertu to jest właśnie ten brak szacunku.
A dziwi mnie że oboje jesteście muzykami i to was nie rusza
to się na AD odbije, zobaczycie dzix_x - 2008-12-11, 12:59 :
przeginasz kobieto. tak naprawde gównie wiesz. my wszyscy gówno wiemy. zreszta co to ma byc ta "żałoba"? jest jakiś cennik tego ile ma trwać? zreszta tak jak mowilem gówno wiemy wiec a może obgadali sprawe z rodzinami i bliskimi? a nie zwykłe "grajmy bo bedzie fajnie i kasa" bo takimi kategoriami myślisz.
ale oni przeciez przerwali trase. nie odwołali tylko tego jednego koncertu we Wrocku. wiec nie realizują planu koncertowego jakby nigdy nic. i tutaj znowu gówno wiemy. bo może jest jakiś powód. umowa itp dlaczego grają we wrocku. wiec nie wymądrzaj się tylko najlepiej zapytaj zespołu skoro tak to ciebie irytuje.
no chyba że Titus zacznie gadać do mikrofonu taką żenadę jak napisałaś.jeśli tak - to kasuje moje posty w tym temacie.
i ostatnia sprawa. skoro juz piszesz tak poważne rzeczy to nie zapominaj że my też najpierw jestesmy ludźmi a nie muzykami. toche szacunku ok?bo znowu gówno wiesz czy to mnie ruszyło czy nie. człowiekiem jest się całe życie a bycie muzykiem to tylko epizod i to kiedy kto napisze kolejny rozdział to już indywidualna sprawa. każdy odbiera inaczej śmierć. ty michalina napewno inaczej niż ja.
podsumowując: wszyscy gówno wiemy - więc sko?czmy temat bo to do niczego nie prowadzi. Pstry - 2008-12-11, 15:40 :
mychalyna napisał/a:
to się na AD odbije, zobaczycie
Bzdura. Zajebiście, że zagrają. Co jak co, ale akurat Acid to grupa fajnych ludzi i akurat nie wierze w te przesłanki, o których piszesz wyżej. Nie wiem dlaczego w polskiej mentalności jest ciągłe doszukiwanie się podtekstu i skandalu. siKOra - 2008-12-11, 18:40 :
...kazdy z nas inaczej przezywa smierc bliskiej osoby...jesli maja ochote ,niech graja ich sprawa!
...a moze faktycznie jesli by nie zagrali tego koncertu to by musieli zaplacic duza kare itp... ja raczej nie dalbym rady zagrac..ale to tylko ja
do zobaczenia 13.12 Sin - 2008-12-14, 01:37 :
Michalino. Z całym szacunkiem i z całą sympatią.
Właśnie wróciłam Hali i tak pięknego koncertu jak ten, nie widziałam chyba w życiu. Hołd, który oddali Olasowi, jest nieporównywalny do żadnego innego.
Wyobraź sobie kilka tysięcy osób skandujących "Olas" wiele razy w ciągu tego wieczora, wyobraź sobie jak po koncercie kilka tysięcy osób w ciszy ogląda montaż urywków nagra? z Olasem w roli głównej i jak wielu z tych ludzi płacze. Wyobraź sobie cały sprzęt Olasa, który stał na scenie przed jego wielkim zdjęciem, to, że ten sprzęt stał również podczas koncertu Illusion. ?e Acid po raz pierwszy grało agresywnie i nostalgicznie, nie grając ani hitów, ani bisów. ?e po koncercie Acid muzycy wyszli na scenę wraz z przyjaciółmi Olasa i jego zapłakaną dziewczyną, że samo Illusion zagrało akustycznie kawałek specjalnie dla niego znów sprawiając, że wielu o mało się nie poryczało... Takie rzeczy można by wyliczać.
Czy naprawdę uważasz, że gdyby Acid nie zagrało tego show, gdyby zaszyło się w zaciszach domostw, gdyby ten tłum ludzi, który był na tym koncercie (podobno 10 tysięcy) nie płakał, nie palił zapalniczek, nie skandował i nie klaskał to w należyty sposób odprawilibyśmy Olasa? Uważasz, że chciałby zostać zapomniany?
Mam nadzieję, że przemyślisz swoje głupie słowa o "menelstwie", o tym podłym pogo, którym go znieważyliśmy i o "dopierdoleniu" żeby było wesoło i o "liderze trzymającym łapy na zespole".
Bo to, co napisałaś, było okrutne i bardzo płytkie. mychalyna - 2008-12-14, 12:02 :
no teraz to mi głupio, 5 gówien dzikiego nie zmieniło mojego zdania , bo gdzieś tam jestem zatwardziałą tradycjonalistką i największym okazaniem szacunku dla zmarłego jest wg mnie żałoba, głupio mi też z tego powodu, że mimo iż ciągle wytykam wszystkim patrzenie stereotypowe, sama zrobiłam tak w stosunku do AD, w życiu nie spodziewałabym się po nich tego co zrobili wczoraj. Pożegnali Olassa w hardkorowym stylu - mimo że można odnieść wrażenie że mają ograniczony wachlarz emocjonalny - to może jednak w tym wypadku nie należało karmić się ckliwym gównem Jars - 2008-12-14, 18:58 :
Też uważam, że koncert bardzo udany, wyważony pod względem muzyczno-estetycznym : ) Illusion w swoim stylu, śpiewanie całej hali robi wrażenie, ja myślę że od czasu do czasu tak jeszcze zagrają : ) Lipa na maksa
Ja rozumiem Mychalyne bo to zależy od interpretacji 'żałoby' i wychowania (kiedyś Prodigy Night wypadło w dniu pogrzebu babci i nie zagrałem) ale nie było ckliwych tekstów, trochę te koszulki mnie zastanawiają, ale koncert i postawa zespołów i ludzi bardzo dobra. Wodzirej bez rewelacji.
Szkoda że głośniki niektóre nie wytrzymały naporu i werbel je lekko dobijał.
Jak mam się jeszcze czepić - postawa sceniczna Comy mnie lekko dobija, nie kupuję tego stania/kiwania, przy 'dziadkach' z Illusion mogą się schować głęboko. Dale Cooper - 2008-12-14, 20:07 :
Ekhm, prócz Lipy, który jest cały czas aktywny scenicznie, dziadki z Illusion nie robiły jakiegoś zajebistego szoł.
A siła Comy tkwi w czym innym, podobnie jak Toola, choć to za ostre porównanie
A koncert mega! Niezapomniane wrażenia.
Jedynce co bym zmienił, to wyj*bał Huntera. Ni w piczkę ni w oko na tym koncercie... Yaga - 2008-12-14, 21:44 :
ja bym wy..bala huntera w ogole. Ni w piczke ni w oko na tym swiecie
Zaluje, ze nie bylam... Chcialam dobrze, a wyszlo jak zwykle. Ale za to chetnie poslucham relacji przy najblizszym spotkaniu jul - 2008-12-16, 00:38 :
e tam hunter był spoko jak zawsze, a comie dziękuje że była bo miałem przerwę na 3 browary.. przy tych browarostrefach taka przerwa była konieczna, a koncert comy idealnie sie wpasował, dzięki niemu nic nie straciłem z imprezy i nawet zdążyłem sie piwa napić Hunterek na wejście i ogólny rozgląd, przerwa na 3 piwka (tzw. Coma - nawet pasuje słówko poniekąd) i dopiero właściwy koncert Dale Cooper - 2008-12-16, 08:39 :
Jestem zażenowany wypowiedzią powyżej Yaro - 2008-12-16, 10:40 :
Cóż, o gustach się nie dyskutuje. Niektórzy poprostu mają beznadziejny Yaga - 2008-12-16, 13:45 :
Moim zdaniem Hunter to 'wies tanczy, wies spiewa' , wzglednie 'Ballada o 3 muszkieterach'. Stawiam go na tej samej polce co Akurat i Happysad (polka ta ma etykietke 'niestrawne' i dopisek
if(on air){
change the station;
}
).
Aczkolwiek wcale nie wymagam od nikogo aby sie ze mna zgadzal. A w zwiazku z tym, nie zycze sobie, aby ów ktos mnie obrazal. jul - 2008-12-16, 18:33 :
na wrocku krytycy muzyczni Yaga - 2008-12-16, 18:49 :
pfffffffffffffff
De gustibus non est disputandum. Dale Cooper - 2008-12-16, 20:00 :
Nie trzeba być krytykiem, żeby usłyszeć fałsze pana Draka i pierdzenie zamiast potężnego pierdylnięcia metalowego. jul - 2008-12-16, 23:13 :
no Jars - 2008-12-17, 18:53 :
Yaga, twój prog się nie kompiluje - dajcie siana, do mnie nie przemawia ani Hunter ani Coma i za bardzo szczerze mówiąc Acid Drinkers też (poza 1 płytą ale rzadko słucham) - ja tam byłem na Illusion.
Edit: chodzi mi o to, że wszyscy słuchamy niemal podobnej muzyki - nie zauważyłem aby wśród bywalców forum byli typowi "metale" "punki" - każda osoba to indywidualna mieszanka na którą dodatkowo ma wpływ otoczenie. Jak się spotykacie że wasi znajomi tez nie lubią Huntera, śmielej pokazuje się swoje zdanie w tym temacie, szczególnie jeśli nie zna się osobiście osoby z którą się 'dyskutuje'. Podobnież jedzie się po całości nie zważając że np. Hunter wg mnie ma 2 dobre kawałki do których tupię nóżką. Ja mogę nie przepadać za Acid Drinkers ale np. wiem jak istotny to zespół dla muzyki rockmetalowej w PL i docieniam ich umiejętności, kontakt z publiką itd. Zacznijmy pisać bardziej merytorycznie bo nigdy nowe osoby na forum się nie pojawią : )