Forum muzyczne wROCK.pl

Koncerty i imprezy - 13.11 klub WZ (LIPALI,OCEAN,SEBASTIAN PIEKAREK,CLoN)

siKOra - 2006-11-01, 18:30
: Temat postu: 13.11 klub WZ (LIPALI,OCEAN,SEBASTIAN PIEKAREK,CLoN)
13.11.2006, Wrocław, klub WZ

Lipali
Ocean
Clon
Sebastian Piekarek
W przerwie między wykonawcami oraz po koncercie muzykę będzie prowadził Piotr Makak Szarłacki, który kilka lat temu występował w klubie 5 Nutek niemal co miesiąc.

Bilety: 10/13 zł, początek: godz. 19:00
USAGI - 2006-11-01, 19:11
:
Ja sie wybieram :)
nikt - 2006-11-02, 00:11
:
wyjeb ocean i bedzie dobrze :D

trza lipe zobaczyc i hold oddac
Rafik - 2006-11-02, 01:19
:
Lipali trzeba zobaczyć :) Rzeczywiście Ocean nie w klimacie, pewnie większość ludzi zwieje do dom.
Jars - 2006-11-02, 02:51
:
Mnie najbardziej cieszy Makak - może to nic takiego, ale gdyby nie on, może dziś słuchałbym nieco innej muzy : ) a jego 5-nutkowe wyczyny uważam wciąż za wzór do naśladowania. Z tym oceanem to też wolę góry.
Dzidzia - 2006-11-02, 13:43
:
No błagam! Co jeden to gorszy marud!
A ja się własnie ciesze z takiego połaczenia, bo normalnie to pewnie lipali i ocean grali by tego samego dnia w róznych klubach i musiałabym wybierać. Co gorsza( oceaniczni chłopcy nie słuchajcie) wybrałabym pewnie lipali:) No i dorzucili mi do kompletu Piekarka na którego ostatnio nie poszłam(bo wolałam selfa:P ) i clon(swoją droga jak dalej będą grali z taką częstotliwością to będe ich widywać częściej niż własną rodzine:P ). No i WRESZCIE usłysze kunszt sztuki Makak'a, dla którego coponiektórzy tutaj składali by ofiary z ludzi gdyby zaszła taka potrzeba:)
Tak więc WIWAT koncert w WZ
d0ti - 2006-11-02, 14:55
:
..na oceanie bylam "miloion" razy :] i choc znam nawylot z checia znoof sie pobawie :]
..clon j.w tyle ze nie znam ich 3ch albumów ;)
..na lipie jescze nie bylam wiec tym bardziej tztreba nadrabiac:]
..makak - :D ..ahh te czasy młodości ;p
siKOra - 2006-11-02, 18:23
:
Co do czestotliwosci cLoN hmm, no cóż-tak bywa :lol: cieżko odmowić byloby Lipali i Oceanowi... zaprosil więc gramy :lol: hehe a zreszta tam przyjda ludzie nie na clon wiec fajnie sie pokazac nowej publice ,a wiem ze i taka bedzie! (nawet jesli to beda 4 osoby to warto :lol: ) :wink:

pozdro i przybywajcie:)!!!
stemp - 2006-11-03, 02:16
: Temat postu: Re: 13.11 klub WZ (LIPALI,OCEAN,SEBASTIAN PIEKAREK,CLoN)
SIKORA napisał/a:
13.11.2006, Wrocław, klub WZ
Sebastian Piekarek

who the fuck is SEBASTIAN PIEKAREK ??
d0ti - 2006-11-03, 02:41
:
tez nie czaje :]
Kapral - 2006-11-03, 03:36
:
Jakiś tekno żiżej może?
nikt - 2006-11-03, 11:55
:
ja sie obawiam ze wiem... ale modle sie zeby to nie bylo to

ale na 99% to nie on. Hope so
Jars - 2006-11-03, 12:34
:
To info można znaleźć na wrocku:

Sebastian Piekarek gitarzysta BRACI (wcześniej Kostka Yoriadisa i zespołu IRA) nagrywa płytę solową. Oprócz paru gości którzy się na niej pojawią w przygotowaniu całości materiału towarzyszyli: Krzysiek Patocki i Tomek Gołąb (obaj z BRACI). I to właśnie jest podstawowy skład koncertowy. Będzie on wspomagany przez drugiego gitarzystę Maćka Gładysza (HUMAN, Edyta Bartosiewicz...).

Choć to jest z koncertu 29 września, czy o niego chodzi i czy taki będzie skład to nie wiem.
Dzidzia - 2006-11-03, 14:53
:
Ja mysle ze skład od zmierzchowego koncertu się nie zmieni w zakresie piekarka. Osobiscie braci, iry itp nie znosze, ale jak ma zagrac solowo to moze....
Nie zawsze odejście od zespołu i zagranie na własną reke oznacza coś gorszego czy podobnego.
Yaga - 2006-11-03, 18:17
:
kuźwa, 14-go o 7.30 mam kolokwium! lajf soł brutal ist... :( Moze sie zjawie :( na Lipe zawsze sie wybieram i nigdy nie docieram, wiec moze tym razem....

P.S. Z calym szacunkiem dla fanow Oceanu, ale jest to chyba JEDYNA polska kapela, o ktorej z calym przekonaniem moge powiedzieć, ze jest NIESTRAWNA. Nie mowie juz o ich przekonaniach(troszeczke gryzacych sie z moimi), nie mowie o oblesnym wokaliscie, ktory powinien spiewac zza kurtynki, zeby ludzi nie straszyc. Mowie o dupnej muzyczce, o robionej pod publiczke CHALE, o strasznych tekstach (och te KARTY NA STOLE) i o zachowaniu scenicznym wyzej wymienionych. Podkreslam jednak, ze jest to moja subiektywna opinia. A tego calego Piekarka nie znam, ale mam nadzieje ze to nie jest cos w stylu Piasek Piaseczny i przyjaciele...
Kapral - 2006-11-04, 02:33
:
Yaga napisał/a:

P.S. Z calym szacunkiem dla fanow Oceanu, ale jest to chyba JEDYNA polska kapela, o ktorej z calym przekonaniem moge powiedzieć, ze jest NIESTRAWNA.

Ja jeszcze Ich Troje nie lubię.
Yaga - 2006-11-04, 13:06
:
'Kapel', powiedzialam :P
Dzidzia - 2006-11-05, 15:35
:
A bileta w przedsprzedazy to mam nadzieje w empiku znajde, bo gdzie indziej to tak średnio mi się chce iść
siKOra - 2006-11-07, 16:37
:
...przedsprzedazowe tikety to tylko chyba w WZ bede:)!!

ps. tu jest info o zespolach jakby ktos nie wiedzial kto to ten piekarek :lol:

CLoN, Sebastian Piekarek, Lipali oraz Ocean wystąpią 13 listopada w klubie WZ (Wrocław). Cały wieczór, oraz zapowiadaną po koncercie rockotekę poprowadzi znany z Antyradia Pan „Makakofonia baby have fun”, czyli Piotr „Makak” Szarłacki. Zapowiada się wieczór pełen wraże? z rockowym akompaniamentem!

Wrocławski CLoN powstał w 2002 roku na bazie formacji Grey Land. Przez szereg lat kształtował się skład zespołu, który w 2005 roku ostatecznie ustabilizował w następujący sposób: Sikora (gitara), Mooti (bass), Koni (perkusja), Damiano (gitara) oraz Mayki (wokal). W tej grupie nagrali kilka utworów demo oraz trafili na składankę MEDIAgeneracji. Więcej o zespole znajdziecie TUTAJ oraz TUTAJ .

Sebastian Piekarek to gitarzysta, który niedawno z powodzeniem wystartował ze swoim solowym projektem. Wcześniej mieliśmy go okazję usłyszeć w zespołach: Ira, Kasia Kowalska, Wojtek Pilichowski, czy Bracia (gdzie ciągle się udziela). Wraz z nim na koncertach pojawiają się: Krzysiek „Paton” Potocki (perkusja), Tomek „Frampol” Gołąb (bass), Maciek Gładysz (gitara).

Kolejną formacją, która zjawi się na koncercie 13 listopada będzie trójmiejskie Lipali. Zespół firmowany ksywą Lipy (nieustannie kojarzonego z nieistniejącym już zespołem Illusion oraz krótką przygodą w Acid Drinkers) rozpoczyna właśnie trasę koncertową, nazywaną „Lipali Runner Tour 2006”. W skład formacji wchodzą: Tomasz „Lipa” Lipnicki, Adrian „Qlos” Kulik oraz ?ukasz Jeleniewski.

Headlinerem poniedziałkowego wieczoru będzie wrocławski Ocean. Zespół, podobnie jak Lipali, rozpoczyna tym występem swoją trasę koncertową, jednak to będzie jedyne wspólne spotkanie w ramach obu tras. Maciek Wasio, Bartek Kapło?ski, Przemek Dąbrowski i Andrzej „Gienia” Markowski promują aktualnie swoje trzecie pełnometrażowe wydawnictwo CD zatytułowane „Niecierpliwy dostaje mniej”.
Dzidzia - 2006-11-07, 17:40
:
Co zrobic by ludzie nie kupowali taniej tylko drozej bilety na twój koncert? sprzedawaj je w klubie umc-umc, do ktorego się chodzi TYLKO na koncerty, grrrrrr
Aj, sie wykosztuje w takim razie
Yaga - 2006-11-07, 18:47
:
Spoko, nie jest zle... Ostatni koncert w WZcie, na ktorym bylam, to gig Soulfly. Wejsciowka kosztowala cos 75zl, mialam przez ten koncert dlugi chyba przez pol roku...
nikt - 2006-11-07, 19:15
:
Dzidzia napisał/a:
Co zrobic by ludzie nie kupowali taniej tylko drozej bilety na twój koncert? sprzedawaj je w klubie umc-umc, do ktorego się chodzi TYLKO na koncerty, grrrrrr
Aj, sie wykosztuje w takim razie

o 3 zl ta cala awantura?? :shock:
Yaga - 2006-11-07, 19:21
:
no wlasnie tez nie kumam... Jak sie nie ma kasy, to sie nie lazi na koncerty, ot co.
Dzidzia - 2006-11-08, 20:43
:
awantura? z ekonomicznego punktu widzenia, jeśli jakość oferty nie zmienia sie wraz ze wzrostem ceny to lepiej płacic mniej niz wiecej, od co!:)
Poza tym to bylo tylko drobne spostrzeżenie a propo logistyki, nakreslone przetuptanymi krokami w celu znalezienia biletu którego nie ma "tam gdzie zwykle".
Kapral - 2006-11-09, 01:48
:
A co jeżeli te 3 zł to dodatkowe koszty? Nie pomyślałaś o tym!
Dzidzia - 2006-11-09, 15:21
:
ale takie co sie księguje w kosztach nadzywczajnych? no niby tak, zywiołów na tym koncercie pod dostatkiem, a rusz przygniecie nas brzmienie Clonu, zaleje Ocean, albo ktos spali lipe w piekarniku. Na rzecz tych zywiołów warto ponieść koszty dodatkowe:)
Yaga - 2006-11-09, 15:23
:
Dzidzia, ja mam wrazenie, ze ty bardzo nie chcesz isc na ten koncert...
Kapral - 2006-11-09, 23:40
:
Ona szuka pretekstu, żeby nie iść, bo kocha się w wokaliście Oceanu i mogłoby to wyjść na jaw!
Yaga - 2006-11-09, 23:58
:
o fuuuuuuuuu!
Dzidzia - 2006-11-10, 20:59
:
No tak, nie dośc ze jestem Dżejmsem Bondem to jeszcze kocham sie w M. Wasio. Kapral zdradza tu moje wszystkie sekrety... ehhhh:)
Jars - 2006-11-14, 12:56
:
No to Lipa...

Nooo to znaczy fajny koncert : )

Aaaa no i WZ to fatalne miejsce na takie słabo promowane koncerty (na plakacie tylko Ocean??) - ludzie giną w tej przestrzeni, Clon oświetlony jak na przesłuchaniu, nie dziwie się że Makak nie miał jak rozkręcić imprezy - frekwecja słaba, we wtorek trzeba wstać, fani Oceanu go nie znają, zresztą cóż on może nadzwyczajnego zrobić - ktoś chce iść do domu to niech idzie, szkoda - dziś wszyscy z netu muzę biorą, wtedy się słuchało zwykłego radia.
bolo - 2006-11-14, 13:34
:
a ja znowu zgubiłem plecak, tym razem chyba na dobre. Pusty był na szczęście ;]

ps. faaaajnie było ;]
Jars - 2006-11-14, 13:45
:
Mógłbyś nie uprawiać sumo na koncertach : )

Aha no i ktoś sprytnie zauważył że poznał mnie po avatarze na wrocku - to nie ja tam jestem tu obok tylko makak.

Lipa rzuca świetnymi tekstami - zupełnie jak na Bolilol Tour, takie podejście (do muzyki) mi się podoba.
nikt - 2006-11-14, 14:11
:
dla mnie koncert byl smutny,jesli tak moge go okreslic. nie w sensie ze mi sie nie podobal tylko zbyt jaskrawo obrazowal jak wyglada polski rynek muzyczny. Lipa gra jako support Oceanu. Wytwornia laduje kase w rockowa kapele co slychac potem w brzmieniu na koncercie a niestety wartosciowa muza ginie w tlumie i nie ma jak jej promowac.

i maksymalna wioska ludzi ktorzy przyszli na koncert:

jak gral piekarek to 2 kolesi krzyczalo po kazdym skonczonym numerze "spierdalać"

na clonach Majka wita sie z publika a typ wydziera "Heil Hitler"

jak gralo Lipali to ktos krzyczy"illusion" zaraz po tym jak Lipa powiedzial ze nie bedzie nic z ich starych numerow gral i ze sie od nich odcina

na ocenie dwoch drechow napierdala jakiegos dlugowlosego na srodku parkietu a mi ktos chcial wpierdolic za to ze nie klaskalem po numerze ktorego nie znosze

smutne to wszystko
Rafik - 2006-11-14, 14:22
:
Mi się też koncertos podobał :) W ko?cu mi sie udało dotrwać żeby Lipali zobaczyć. Tylko ta kolejność kapel mnie zadziwiła. Byłem przekonany że Lipali na ko?cu zagra. Byłem też przekonany że usłyszę jakies numery Illusion no ale trudno samo Lipali dało rade :)
Aha no i ten dłuowłosy to z tego co kojarze to Bolo był
Jars - 2006-11-14, 15:04
:
no dobrze to nikt podsumował, ale chyba lipę to ogólnie grzeje. przy takiej niesamowitej promocji koncertu ma się potem taką publikę. kurde czemu kult jest obklejany na pomara?czowo oczojebnie na każdym słupie, przecież ten koncert radio organizuje, wz też ma środki...
Wrzuciłem relację na wrocka.
kubek - 2006-11-14, 16:13
:
Rzeczywiście koncert był smutny jak na mośliwości Lipy, ale jak grał jakiś czas temu w madnessie to było chyba jeszcze gorzej. Ja tam sie cieszyłem, że Ocean grał ostatni bo przynajmniej nie musiałem tego słuchać :)