Forum muzyczne wROCK.pl

Zespoły - Stonerowo Wrocław?

jul - 2007-09-15, 13:36
: Temat postu: Stonerowo Wrocław?
Witam, znacie kogoś (kapele) które grają w stonerowym klimacie, może sludge, doom ale bardzo blisko stonera? Chodzi mi oczywiście o wrocławskie kapele (okolice wrocka)

No i drugie pytanie, kto słucha i jest obeznany? Tak z ciekawości.
Jars - 2007-09-15, 21:25
:
Na wszelki wypadek upewniłem się, co kryje się pod tagami stoner rock na last.fm i jestem dalej w rozterce.

Może podaj po prostu parę zespołów, które wg ciebie grają tak jak lubisz. Wydaje mi się, że we wrocku ciężko znaleźć coś podobnego, ale za dużo zespołów to teraz nie znam, szybko się to zmienia : )
jul - 2007-09-15, 22:27
:
ilu ludzi tyle gatunków muzycznych :) ale nie no chodzi mi ogólnie o takie granie jak Kyuss i wszystkie kapele powstałe na fundamentach tego zespołu. Chodzi mi o ludzi z Desert Sessions. Orange Goblin tak z okazji ostatniego koncertu we Wrocku. Co jeszcze może przybliżyć klimat... Nawet takie kapele jak Queens Of The Stone Age, które to sie z nurtu wywodzą aczkolwiek nie grają tego co kiedyś.

Kto gra tak jak Karma to Burn!? ;)

A i polecam Krakowską kapele: Mikirurka http://www.mikirurka.pl wszystkie demówki do ściągnięcia z neta, za darmo i dużo tego. To też tak w ramach klimatu.
Kapral - 2007-09-16, 12:27
:
Ja gram jak Karma To Burn, ale potrzebuję jeszcze dwóch gitarzystów i perkusisty ;D,
zresztą zakładałem na forum temat o Stonerze.
Ludzie tutaj zdają się być na tą muzykę zupełnie niewrażliwi! ;PPPPPP
kyuss - 2007-09-20, 00:24
:
Ja jestem jak najbardziej zainteresowany graniem stoner rocka. Gram na perce (doświadczenie mam), jeżeli ktoś jest zainteresowany założeniem tego typu bandu to pisać: GG 4812513. Klimaty typu Kyuss( przede wszystkim !!!), Unida, Slo burn, Karma to burn, Qotsa, Hermano, Orange goblin itp.
TYLKO STONER !!!! :twisted: :twisted:
Kapral - 2007-09-20, 10:56
:
Doskonale. Oczekuj kontaktu ode mnie :D
Jars - 2007-09-20, 12:55
:
I wreszcie na coś się forum przydało : )
Kapral - 2007-09-21, 00:23
:
Kolego piszę do Ciebie na gg ale coś nie odpowiadasz :D .
Jak będziesz on-line to się odezwij, numer gg mam w profilu zapisany :d.
kyuss - 2007-09-23, 18:04
:
Teraz to kolego Ty się nie odzywasz:)
Z tym graniemn stoner rocka mówię na serio. Oprócz tego, że jestem pałkerem to gram też trochę na wiośle i mam pełno kawałków czy dusznych patentów w stylu Kyussa. Jeżeli jest ktoś prawdziwe zainteresowany i czuje ten klimat to może powstać kapela jakiej we wrocku nie ma. Fajnie byłoby znaleźć też anglojęzyczny wokal w miarę melodyjny, który by się wpasował w pustynne granie. PIszcie ludzie !!
Dale Cooper - 2007-09-24, 02:17
:
Można się zgadać na jakiś jamik :) Nie jestem mocno osadzony w tych klimatach, ale mogę się wpasować. (?eby nie było, pykam na wieśle). GG w profilu :)
Yaga - 2007-09-24, 02:48
:
Ja tylko moge napisac, ze oprocz tego, ze nie umiem grac na baśce, potrafie nawet spiewac, ale wy pewnie nie chcecie dziewuchy, jak wszyscy :P :(
Kapral - 2007-09-24, 13:05
:
Jeżeli umiesz po angielsku śpiewać stonera? :D
Bo basista to już jest.... :P
Yaga - 2007-09-24, 13:16
:
no co, jak chcesz ocenic moj angielski to mozemy kiedys pokonwersowac :P Stoner, nie stoner, spiewanie to spiewanie :P Wszystko moze byc, ja juz spiewalam kawalki reggae, grunge, nawet rnb i pop (taaaaaaaaak, taaaaaaaaaak, w szkole mi kazali spiewac Destiny's Child i nawet Sylver i nie wstydze sie :D ) (lepszy stoner w wykonaniu kobiety niz szatanski growl :P ).

A na basie to nie chce, chyle czola przed Toba maestro :P Hehe w sumie to nie moj klimat ale cos mi sie ostatnio nudzi wiec jak cos to moge sprobowac. chyba :P Najwyzej nie przyjde :P
jul - 2007-10-01, 01:45
:
druga PJ Harvey może urośnie :D :P

No to sie organizować chopaki i faktycznie nie ma takich kapel dookoła coś :/
Kapral - 2007-10-01, 19:06
:
Mam już namiary na gitarzystę, to się na dniach z nim skontaktuję :d
Yaga: do maestrii to mi spooro brakuje :P
Yaga - 2007-10-01, 19:48
:
to co ja mam powiedziec? :P
Kapral - 2007-10-01, 20:18
:
No wiesz, nie wiem jak grasz, spotkamy się na próbie to się wypowiem ;D
Yaga - 2007-10-01, 20:20
:
O ile sie spotkamy :P Ja to jeszcze przemyslec musze :P
abraham - 2007-11-14, 16:26
:
Przepraszam za brak skromnosci.... moze nie do konca stoner, ale moze ktos znajdzie cos tam ze stonera... podobno jest...

LOST ROAD. ( w zwiazku z tym, ze to moj drugi, czy trzeci post nie moge jeszcze dawac adresow www, bo mi je blokuje ze wzgledu na spam... ) wiec szukajcie przez google
Mamy tez majspejs - koncowka: /lostroadband

Admin edit: www.myspace.com/lostroadband/
kyuss - 2008-03-24, 19:00
:
Chyba zainteresowaniem graniem stoner rocka na terenie Wrocławia nie istnieje...niestety
Kapral - 2008-03-24, 21:34
:
Ty no nie gadaj głupot, w kwietniu coś gramy chyba, co? :D
Bo się obrobiłem już z wszystkimi zakupami basowymi :P
Tylko trzeba będzie gitarzysty poszukać :roll:
Miałem jednego takiego do rzeczy, ale studiuje, co mu zajmuje dużo czasu, a jak nie studiuje, to woli grać brutal death metal :/
kyuss - 2008-03-25, 20:16
:
Znudziło mi się oczekiwanie...w przyszłym tygodniu mam już zaklepane studio i nagrywam 6 stonerowych kawałków, które chodzą mi po głowie od kilku miesięcy i nie dają spokoju. mam nadzieje, że wyjdzie zajebiście, że będzie pustynia i piach w nozdrzach. Za jakieś 2 tygodnie podeśle ci je Kapralu i ocenisz czy podzielasz moją wizję muzyczną...A kapela już mi nie daje spokoju, musze coś pograć w ko?cu i chyba bardziej skłaniał się będę ku gitarze chyba
Kapral - 2008-03-25, 23:19
:
Ale też stoner na gitarze?
Bo ja jestem zainteresowany generalnie.
Chyba, że już masz skład :P
kyuss - 2008-03-30, 20:22
:
Składu jeszcze nie mam bo generalnie jest z tym problem, co z tego jeżeli Ty-basista, Ja- perkusista czuli będziemy klimat skoro pozsoataje problem gitarzysty, a to on głównie składać ma riffy-jeżeli nie będzie czuł klimatu to żadnego stonera nie będzie. Dlatego nagrywam teraz gitary:), jeżeli będzie dobrze to może chciał będziesz podogrywać basy, jeżeli Ci się spodoba oczywiście :twisted:
Jars - 2008-03-30, 20:37
:
Gitarzysta to teoretycznie najbardziej popularny plankton i myślę że nawet we wro nawet stonerowego znajdziecie wiec nic tylko nagrywacie!