Forum muzyczne wROCK.pl

Zespoły - Ketha "III-ia"

Grzesiek - 2008-02-11, 22:57
: Temat postu: Ketha "III-ia"
No w ko?cu ukarze sie pierwsza płytka Ketha do odsłuchania trzech numerów zapraszam na:
www.myspace.com/kethasounds www.ketha.net No i czekam na opinie Grzesiek ! Myśle ze muzyczka dla ludzi pamiętajacych niesamowitego Kobonga, kojarzących dzwięki w stylu Meshuggah, Dillinger Escape Plan, Neuma , Nyia .... :twisted:

Czekam na opinie Grzesiek "ketha"
Kapral - 2008-02-12, 10:32
:
W sumie bardzo fajne granie, chociaż porównanie do Kobonga z lekka naciągane - gracie dużo bardziej matematycznie i technicznie, w kierunku właśnie Meshuggah (czasami przydałby się riffowo - melodyczny flow), ale od DEP to jest zdecydowanie lepiej ;D.
Może się podobać, albo nie, ale generalnie jest profeska :) .
Yaga - 2008-02-12, 12:29
:
No calkiem zacne i bardzo ladnie nagrane :P Ale jak dla mnie za bardzo 'od linijki' :) Pera mi tylko czasem przeszkadza, nie mam nic do lamania rytmow, ale tylko wtedy kiedy jest do tego konkretny powod (szczegolnie w drugim majspejsowym cos mi 'nie teges' z rytmem :P Ale ja jestem ulomna wiec nie nalezy sie przejmowac moja opinia). :)
Moim zdaniem najlepszy jest ostatni kawalek na majspejsie.
Grzesiek - 2008-02-12, 19:28
:
Dzięki za opinie :) ))) \m/ no z tym porównywaniem do innych kapel jest zawsze problem ale niestety trzeba jakoś zobrazować dźwięki w kilku słowach a to jest sposób najbardziej wpływający na wyobraźnie o zawartości krążka hmmmm :) :oops: :lol:
Dale Cooper - 2008-02-12, 21:39
:
Dobrze jest. Oby tak dalej.

pzdr
nikt - 2008-02-13, 14:23
: Temat postu: Re: Ketha "III-ia"
Grzesiek napisał/a:
niesamowitego Kobonga, kojarzących dzwięki w stylu Meshuggah, Dillinger Escape Plan, Neuma , Nyia .

nic z tych kapel tam nie uslyszalem. Mudvayna za to sporo ;)

podoba sie i slyszalem wczesniej juz. powodzenia promocja w PLu
deprim - 2008-02-26, 12:19
:
Słuchałem tego już dosyć dawno, a jestem teraz w pracce i nie mam jak odświeżyć.
Ale z tego co na spejsie, pamiętem, że muza fajna, ale brzmienie irytujące. I faktycznie włożyłbym to do szufladki z Meszuga Eskejp Plan ale nienawidzę szufladkowania zespołów, więc nie zrobię tego.
A polecił mi ten zepsół Jele? z Hetane, bo go rozjebało. Mnie trochę mniej, ale przyjemne.
I spoko podejście do graficznej reprezentacji własnego muzycznego JA.

Jednym słowem git-zespół.
nikt - 2008-02-26, 20:39
:
14 kwietnia widzimy sie w firleju

nie zaryzykuje ze opuszcze ostatnia trase NYIA , a Was chetnie poslucham na zywo

pozdro
Vitos - 2008-03-31, 10:54
:
Jakby ktos pytal,jakby ktos nie wiedzial, jakbny ktos byl zainteresowany: KONCERT NYIA I KETHA KTORY MIAL SIE ODBYC 14 KWIETNIA JEST ODWOLANY!!!!przyczyna jest rozpadniece sie zespolu NYIA i wypadek jednego z czlonkow KETHA.Dziekuje za uwage :-/