Zespoły - Ketha "III-ia" Grzesiek - 2008-02-11, 22:57 : Temat postu: Ketha "III-ia"
No w ko?cu ukarze sie pierwsza płytka Ketha do odsłuchania trzech numerów zapraszam na:
www.myspace.com/kethasoundswww.ketha.net No i czekam na opinie Grzesiek ! Myśle ze muzyczka dla ludzi pamiętajacych niesamowitego Kobonga, kojarzących dzwięki w stylu Meshuggah, Dillinger Escape Plan, Neuma , Nyia ....
Czekam na opinie Grzesiek "ketha" Kapral - 2008-02-12, 10:32 :
W sumie bardzo fajne granie, chociaż porównanie do Kobonga z lekka naciągane - gracie dużo bardziej matematycznie i technicznie, w kierunku właśnie Meshuggah (czasami przydałby się riffowo - melodyczny flow), ale od DEP to jest zdecydowanie lepiej ;D.
Może się podobać, albo nie, ale generalnie jest profeska . Yaga - 2008-02-12, 12:29 :
No calkiem zacne i bardzo ladnie nagrane Ale jak dla mnie za bardzo 'od linijki' Pera mi tylko czasem przeszkadza, nie mam nic do lamania rytmow, ale tylko wtedy kiedy jest do tego konkretny powod (szczegolnie w drugim majspejsowym cos mi 'nie teges' z rytmem Ale ja jestem ulomna wiec nie nalezy sie przejmowac moja opinia).
Moim zdaniem najlepszy jest ostatni kawalek na majspejsie. Grzesiek - 2008-02-12, 19:28 :
Dzięki za opinie ))) \m/ no z tym porównywaniem do innych kapel jest zawsze problem ale niestety trzeba jakoś zobrazować dźwięki w kilku słowach a to jest sposób najbardziej wpływający na wyobraźnie o zawartości krążka hmmmm Dale Cooper - 2008-02-12, 21:39 :
Dobrze jest. Oby tak dalej.
niesamowitego Kobonga, kojarzących dzwięki w stylu Meshuggah, Dillinger Escape Plan, Neuma , Nyia .
nic z tych kapel tam nie uslyszalem. Mudvayna za to sporo
podoba sie i slyszalem wczesniej juz. powodzenia promocja w PLu deprim - 2008-02-26, 12:19 :
Słuchałem tego już dosyć dawno, a jestem teraz w pracce i nie mam jak odświeżyć.
Ale z tego co na spejsie, pamiętem, że muza fajna, ale brzmienie irytujące. I faktycznie włożyłbym to do szufladki z Meszuga Eskejp Plan ale nienawidzę szufladkowania zespołów, więc nie zrobię tego.
A polecił mi ten zepsół Jele? z Hetane, bo go rozjebało. Mnie trochę mniej, ale przyjemne.
I spoko podejście do graficznej reprezentacji własnego muzycznego JA.
Jednym słowem git-zespół. nikt - 2008-02-26, 20:39 :
14 kwietnia widzimy sie w firleju
nie zaryzykuje ze opuszcze ostatnia trase NYIA , a Was chetnie poslucham na zywo
pozdro Vitos - 2008-03-31, 10:54 :
Jakby ktos pytal,jakby ktos nie wiedzial, jakbny ktos byl zainteresowany: KONCERT NYIA I KETHA KTORY MIAL SIE ODBYC 14 KWIETNIA JEST ODWOLANY!!!!przyczyna jest rozpadniece sie zespolu NYIA i wypadek jednego z czlonkow KETHA.Dziekuje za uwage