Forum muzyczne wROCK.pl

Zespoły - troche rocka dla odmiany?! :)

Dzidzia - 2006-05-08, 23:45
: Temat postu: troche rocka dla odmiany?! :)
Polecam przesłuchanie 7 kawałków na http://www.mops.wroclaw.pl/dm1/mp3/ Oczywi¶cie mile widziane wszelkie opinie. Dopracowywanie jakosci niektórych z nich(jak "sweetest fruit"="fiut") jest jeszcze w toku, więc w tym zakresie-proszę- b±dzcie wyrozumiali:)
buchaj - 2006-05-09, 12:16
:
Jest w waszej muzie co¶ ciekawego, ale chyba trochę trzeba nad brzmieniem popracować... nad angielskim też trochę, bo ¶piewasz za dokładnie i wychodzi "aj dżest kol tu sej aj lowiu" ...więcej kluchów... acha i jedna uwaga... ciekawy ten wokal, ¶piewasz fajnie art rockowo, trochę słychać w tym lat '80... tylko nie wiem czy pasuj± do tego wstawki ala Chyli?ska "to człowiek, jego DZIęCIę"... moim zdaniem masz na tyle interesuj±cy wokal, że nie powinna¶ kopiować czyich¶ pseudo tricków wokalnych...

Nagranie nie jest najlepszej jako¶ci... brakuje trochę dynamiki, perkusja jest z tyłu. Trochę mało stopniowania.

To jest moje zdanie... je¶li w jaki¶ sposób przyda się moja krytyka, to miło ;-)

Pozdrawiam!!!
Jars - 2006-05-09, 17:05
:
Odpowiedziałe¶ nie wokalistce, tylko basistce tego zespołu : )
buchaj - 2006-05-09, 17:47
:
O kurde... widzę, że nie tylko Dead Broke ma basistkę...
Dzidzia - 2006-05-09, 18:31
:
No tak, nie podawałam tej informacji bo myslałam ze choćby po przykładzie dead broke wiadomo ze w dzisiejszych czasach jak dziewczyna jest w zespole to niekoniecznie po to by w nim spiewac...ach te stereotypy :)
Jesli chodzi o kwestie chwyli?skiej to "to człowiek jego dziecię" jest fragmentem piosenki "boski wizerunek" ->jedna jedyna piosenka na tej stronce w której ¶piewa nasza BY?A wokalistka, ona własnie miała taki "chyli?skowy" sposób spiewania. Nie dziwi mnie więc że gryzł Ci się wokal w tym kawałku z wokalem w innych, bo wykonały go dwie rózne dziewczyny:)
A tak ogólnie to dziękuje za opinie
buchaj - 2006-05-09, 19:04
:
Nom, bo ja dwa kawałki tylko ¶ci±gn±łem ;-/ postaram się więcej przesłuchać ale nie mam na razie czasu. Ale gracie fajnie ;-)
Dzidzia - 2006-05-09, 23:26
:
o dwa więcej niz inni:P
mOrel - 2006-05-09, 23:51
:
Ja słuchałem - ale nie potrafię dokonać tak wnikliwej analizy, pisanie "jest fajnie", lbo "kaszaniasto ¶piewacie" chyba raczej mija się z celem ;) :mrgreen: